{Friday, August 18, 2006}

Kesian kat mak aku....dia jatuh depan mata aku...masa tuh kitaorg satu family baru jer abis dinner dlm kul 7 lebih cenggitulah...

Pastuh dah masuk maghrib...orang abis azan jer abg aku pun nak baliklah rumah dia opposite ngn pantai Hospital.Mak pun hantar lah dia sampai kat pagar umah aku. Yang plak aku tgh sibuk kemas meja,yerlah baru abis mkn...aku tgh kemas sensorang...!!!

Mak plak ondaway nak masuk entah cm ner dia boleh jatuh tersembam... :-( pilu, sayu aku tgk mak jatuh...mmg tul nampak memula aku mmg nampak mak aku tgh dok elok jer brjalan tak alih2 dia boleh jatuh tersembam.

Aku pun apa lagi terus jerit panggil mak aku...MAK....MAK...risau gila aku...memacam bende aku fikir...

Yerlah maner nyer tak risau..mak aku dah lah ada darah tinggi pastuh ditambah lagi ngn kencing manis..tak ker bahaya...!!!

Aku nangis nengok muka mak yg penuh ngn darah, mulut dia pecah akibat gigi dia patah,pipi dia bercalar. Sedih sgt...sgt...

Nasib baik umur mak panjang lagi...Klu tak aku tak tahu nak ckp sebab aku syg sgt kat mak...ALLAh masih nak mak aku terus kan hidupnyer...dan masih memikir kan perasaan yg lain.Aku bersyukur kepada ALLAH swt...


11:22 AM;



{Tuesday, July 18, 2006}

..::Kata-kata kat bawah ni aku tujukan khas buat Hney...huhuhu....::..

Aku ingin menjadi mimpi indah dalam tidurmu
Aku ingin menjadi sesuatu yang mungkin bisa kau rindu
Karena langkah merapuh tanpa dirimu
Karena hati telah letih
Aku ingin menjadi sesuatu yang selalu bisa kau sentuh

Aku ingin kau tahu bahwa ku selalu memujamu
Tanpamu sepinya waktu merantai hati
Oh bayangmu seakan-akan
Kau seperti nyanyian dalam hatiku yang memanggil rinduku padamu

Seperti udara yang ku hela kau selalu ada
Hanya dirimu yang bisa membuatku tenang

Tanpa dirimu aku merasa hilang dan sepi

3:33 PM;



{Monday, July 10, 2006}

Semalam, aku and Hney tengok "Superman Returns" movie tiket yang Hney booking kul 12.10p.m. Sebab dah lama sgt kita org tak tgok movie. Oklah gak citer dia tak lah sesedap maner pun...nengok iklan cam syok tp ok lah...

Movie abis kul 3.30p.m pastuh gi solat dulu ader ker patut surau kat M.P di tutup untuk renovate hish bengang giler kene jalan jauh sampai kat Medical Mahkota benci, jauh tu....tp nasib baik Hney ader, aku baru nak marah dia buat lawak aku tergelak kurang sikit panas aku...hish...hish...hish...

mana tak nyer panas, tambah lagi ngn perut yg kebulur tak makan lagi. Pastuh aku ngn Hney terus ke MCD tuk makan. Utk pengetahuan korang aku ngn Hney ada persamaan kami nyer favorite food "MCD" tu pasal setiap kali keluar dating mesti makan MCD...huhuhuhu....

10:34 AM;



{Thursday, July 06, 2006}

Huih...akhirnya hari nie makan MC Donald jer kat Taman Buaya Ayer Keroh...sebab memula ingat nak pegi Jusco, tapi traffic jem coz hari ni ada hari J Card dah mcm barang free aku tengok dorang ni beli ber trolly2 baik cina baik melayu....Pastu Mis Gan suggest g makan kat sana...hrmmmm...

3:37 PM;




Dah masa nyer tuk g lunch pening pale aku di buat nyer tak tau nak mkn aper...Ari2 kene pikir nak makan ape!!!!

Ari nih bercadang nak g makan kat Jusco ngn Mis Gan.Ni pun sebab dah tak tau nak tapau aper lagik...Lagi pun kat Bukit Beruang nih tak banyak sangat kedai makan melayu yang banyak cina nyer kedai makan jadik Mis Gan terpaksalah hormat aku...Huhuhu...

Huih.... nak makan pun jadik masalah yang agak besar coz tak tau nak makan aper....???

Aku kat sini sekarang takut tuk ckp ngn bos tuk mintak balik awal sebabnyer ari nih kul 3.30 p.m aku ader appoinment ngn doktor. Nie sumer pun hney yang tolong wat kan appoinment tuk aku....Pagi tadi!!! Aku tak tahu cara cm ne nak mulakan cakap ngn bos...huihhhhh bingung-bingung..... Rasa cm segan nak mintak balik awal sebab baru jerk semalam bos naik kan gaji aku tuh yang cm segan...

(BIASALAH PEKERJA TERBAIK DAN RAJIN...HUHUHU...BERAPA DIA NAIK KAN RAHSIA???)

Pale aku pening tuk pikir pasal mkn??????

12:14 AM;



{Wednesday, July 05, 2006}

Uwargh...uwargh...bengkok,bengkok...

MBMB dah mula wat garisan parking tak lama lagi abih lah duit g bayar parking jerk...
Aku dah survey kat MBMB nyer cupon parking tuk 1 month nyer mahal giler sampai RM84.00 hampeh tul..."mahal giler...." Pasni tak yah bawak kete gi keje lagi...dah lah duit minyak naik parking pun nak kene bayar dapat gaji pun gi kasi kat dorang jer...Bengang nyer?...

12:04 PM;




Wah sekejap jerk dah masok bolan tujuh...begitu lamer aku tak post dalam entry nih...

Walaupun aku hari2 on line internet kat opis mahupun kat umah tapi aku masih tak sempat nak post entry...huhuhu... ni semua disebabkan aku skarang terlalu busy dengan kerja. Aku semakin hari, semakin banyak kerja yang semakin melambak-lambak...Huihhhh...letih tau...coz keje aku skarang banyak guna hotak tu pasal aku rasa beban sgt sbb sememangnyer aku malas tuk berfikir. Tapi apekan daya terpaksa juga aku tunai kan tanggungjawab yg diberikan oleh majikan...

"Bos jgn marah ekh...nak take times tuk buat ayat..." Hehehe....

Me everyday must reply customer email.Jadik, cam dah bosan hari2 akan dapat email yang melambak2 kadang2 sampai tak sesempat nak reply customer nyer email.Huih....penat!!!

10:54 AM;



{Wednesday, May 24, 2006}

Ari nih aku boring sesangat...G jejalan kat blog kengkawan pastuh terjumpa laks ayat nih kat blog yamashita_1894 tuh yg ambik sajer nak penuh kan entry nih bole tak?

Erm...boleh tak boleh aku dah amik...huhuhu

'Setiap jiwa yang dilahirkan telah tertanam dengan benih untuk mencapai keunggulan hidup . Tetapi benih itu tidak akan tumbuh seandainya tidak dibajai dengan keberanian.'

Pastuh sambung jalan lagik pegi kat blog kak lady tapi apsal tak der maner kak lady pegi nih!Aduh rindu sgt nih dah berbolan2 tak jumper. Strawberry pun maner pegik dah tak der!

'Jangan merajuk sampai bawak diri g jejauh...huhuhu....'


3:04 PM;




Kelmarin, ari ahad birthday Hney sori lah lambat wish entry dalam blog.So 'HAPPY BIRTHDAY HNEY' and this week my birthday harap2 aderlah something special from Hney.Huhuhu...

Hish tak malu plak nak mintak...

Mcm tak cayer jerk kejap dah 3months aku keje....dan dah empat bolan aku pakai kete....huhuhu...Next week aku bercadang nak pegi umah bong klu tak der aper2 hal ler...then i hope to meet all my frenz...

ATTENTION!!!

TO ALL MY FRENZ JOM LAH KITER MERAMAIKAN DAN MEMERIAHKAN MAJLIS KAT UMAH BONG....ok tak?

2:03 PM;



{Friday, March 31, 2006}

Yang terindah lagu yang terindah sengaja aku cipta untukmu yg terindah...
semoga dpt meluluhkan segala keraguan semoga dapat menghancurkan kerasnya batu prasangka aku takkan melupakanmu takkan meningalkanmu takkan menduakan cintamu ku bersumpahaku tak ingin menggingkar janji tak ingin menjadi duri tak ingin menjadi api cinta yang membara rebahlah kau di peluk ku lepaskan resahmu bebaskan jiwamu dari prasangka prasangka burukmu dari kerasnya batu curiga senyumlah melati sambutlah mentari lahirlah cintamu hari ini


11:24 AM;



hello

Blog nih aku wat sebenarnya untuk privacy diri sendiri jerk.
Malu nak kasi kengkawan nengok sbenarnya
sebab banyak benda dalam idup aku dan sekeliling yang nak diceritekan
tapi klu korang dah nengok dah takder maknalah lagi privacy...
Klu camtuh aku nak korang tau
yang aku idup tak seindah yang korang nampak selama ini...


IT'S ME!!!

Female,22, In A Relationship Location : Malaysia
Hometown : Historical City




FRIENDS

...e l m o 8 9 2 4
...t e d d y c u t e
...m o c h i e
...a n a k o m a k
...d a y u
...a t u l 5 3 5 3
...h u d e r
...L a d y P r e t t y B a r a
...d h i e y
...m e
...d r a 6 o n
...a f i k _ b l u e
...s n i p e r
...b u d a k b a s a h
...m a t 'n' m y s
...k a r l
...m a T B o y
...s t r a w b e r r y z
...a s 3
...e s i s
...P r i n c e P e z a l
...l o l l y
...H u d a
...p d a y o s
...F a R r
...y a m a s h i t a _ 1 8 9 4
...c h e e q o o
...c i k d i a r i
...i c e m a n s

say it!


LINKS

...b l o g g e r
...s k i n
...y a h o o
...g o o g l e
...f r i e n d s t e r
...h i 5
...h y p p o
...p h o t o
...f o t o
...b i g o o
...u t u s a n
...g o v e r m e n t
...d i c t i o n a r y
...u i t m
...m b m b
...j i w a n g
...a k a d e m i_f a n t a s i a
...s h a r e w a r e
...d y n a m i c_d r i v e
...e r a
...s i n a r
...h o t m a i l
...k w s p
...H R
...E - M e l a k a
...H O T

memories

March 2005 April 2005 May 2005 June 2005 July 2005 August 2005 November 2005 March 2006 May 2006 July 2006 August 2006


Wishlist

P i r a t e O f T h e C a r i b e a n M o v i e
P a d i n i C a r d i g e n
N e w H a n d B a g
D K N Y A p p l e p e r f u m e
R L H o t p e r f u m e


Favourite Song

B e c a u s e O f Y o u
B i a r l a h R a h s i a

Favourite Movies

F a n t a s t i c 4
E y e 1 0
x x x 2
s a m a r a
b a t m a n b e g i n s
S u p e r m a n R e t u r n s


My Visitor

Free Counters
Free Counters

My Time